Osteopati

En osteopat arbejder med kroppens funktionelle problemer og skaber en god ligevægt i kroppens forskellige systemer.

Osteopati er en medicinsk videnskab, som er baseret på traditionelle medicinske fag som anatomi, neurologi, fysiologi, embryologi, biomekanik og sygdomslære. Osteopati søger at genskabe menneskets korrekte funktion. Balancen mellem knogler, muskler og nervesystem stimuleres og gøres optimal ved hjælp af manuel behandling.
En osteopat arbejder med kroppens funktionelle problemer og skaber en god ligevægt i kroppens forskellige systemer – nerver, muskler, knogler, organer, kranie – og alle de strukturer som har forbindelse til bindevæv samt blodkar og nerver.
Osteopati kaldes også manuel medicin, fordi en osteopat alene ved at bruge sine hænder stiller diagnose, lindrer smerter og fjerner de blokeringer, der generer og plager din krop og nedsætter din bevægelighed og udfoldelsesmulighed.

Osteopatiske principper

  • Din krop er en helhed og skal betragtes og behandles som sådan.
  • Din krop kan under de rigtige betingelser hele/helbrede sig selv.
  • Din krops struktur og funktion er gensidigt afhængige af hinanden.

Osteopaten fokuserer på kroppens 3 systemer:

• Muskel-skeletsystemet
• Organsystemet
• Nervesystemet (Cranio-sacralsystemet)

Jeg har i mit arbejde med rygmarvsskadet, her i blandt Susanne, erfaret at mange i denne situation har problemer med mavens og bæknets organer, da nerverne til disse organer ofte også er beskadiget. Ved at stimulere blodcirkulationen i disse organer med behandling og lette hjemmeøvelser har mange oplevet og øget funktion af tyktarm og blære.
Derudover kan osteopatisk behandling efektivt afhjælpe de problemer, der løbende opstår i muskler og led som følge den omfattende genoptræning og det daglige liv som kørestolsbruger.

Osteopat D.O
Kasper Skovgaard Nielsen